Начин на приготвяне
По-голямата част от кокосовото мляко сипвам в подходяща касерола. Добавям захарта и тенджерата слагам на умерен огън. Разбърквам периодично докато се разтопи захарта и сместа се загрее хубаво, без да завира.
През това време яйцата ги разбивам добре и смесвам с царевичното нишесте и останалото кокосово мляко. Разбърквам до хомогенност. Яйчената смес добавям на струя, при непрекъснато разбъркване към кокосовото мляко.
Варенето продължава при непрекъснато бъркане докато сместа се сгъсти. Идва ред на приготвянето и на бананите. Бананите разрязвам на две и след това разполовявам по дължина. В тиган сгорещявам маслото, слагам бананите и поръсвам със захар.
Щом се карамелизират от едната страна ги обръщам. Когато са готови, наливам ракията, фламбирам и бананит разпределям в дъното на купички. След това разпределям крема върху тях.
Заливам всяка купичка с по 1 лъжица кокосов ром и поръсвам обилно със нарязан кокос.