Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Бисквитени мъфини с ябълка

Бисквитени мъфини с ябълка

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Бисквитени мъфини с ябълка
Снимка: Моника Манчева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Бисквитени мъфини с ябълка - ако имаше бързо набиране при рецептите, тази щеше да е номер едно"

Необходими Продукти

  • За карамелизираните ябълки
  • ябълка - 2 бр.
  • лимони - 10 мл
  • захар - 70 г
  • масло - 30 г
  • За бисквитения блат
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • пудра захар - 100 г
  • масло - 110 г
  • яйца - 2 бр. (само жълтъка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки кубчета ябълките. Прибавете захарта, маслото, лимоновия сок и на слаб огън ги карамелизирайте, като разбърквате от време на време.

Карамелизираните ябълки са готови, когато водата се изпари напълно.

Пресейте брашното с бакпулвера, изсипете пудрата захар и разбъркайте. Маслото трябва да е твърдо.

Оваляйте го в брашното и го настържете. С ръце ги размесете на трохи. Прибавете жълтъците и повторете размесването.

Форма за мъфини намажете с масло. Вземете от сместа и сложете на дъното на формичките.

С малка чашка или лъжичка хубаво притиснете за дъното.

Сложете от ябълките, като внимавате да не опират стените.

Отгоре посипете от брашнената смес и притеснете.

Печете ябълковите мъфини на загрята фурна на 180°C за 20 мин.

Изчакайте да изстинат, преди да извадите бисквитените мъфини с ябълка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: