Бухнал кекс с ванилов пудинг

Бухнал кекс с ванилов пудинг

28/01/2021
"Толкова бухнал и толкова пухкав, че направо ни се прииска да си отхапем една хапчица или две или от този страхотен кекс"
Приготвяне8 мин.
Готвене30 мин.
Общо38 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 538
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • брашно - 145 г
  • бакпулвер - 15 г
  • ванилов пудинг - 42 г на прах
  • яйца - 2 бр. големи, ХL или 3 по - малки
  • олио - 60 мл
  • захар - 130 г
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • пудра захар - за поръсване, по желание
  • плодов топинг - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем за 3-4 минути на максимални обороти на миксера.

2. Добавете олиото, лимоновия сок и киселото мляко и при непрестанно разбиване сипете пакетчето ванилов пудинг.

3. Пресейте към сместа брашното с бакпулвера и бъркайте с шпатула до цялостно усвояване.

4. Сипете кексовото тесто във намазнена и набрашнена форма.

Печете на 180 градуса за 30 минути или до суха клечка.

Оставете готовия кекс във фурната на отворена вратичка за 5 минути, след това обърнете върху решетка, за да изстине равномерно и не се навлажнява.

5. Поръсете с пудра захар или плодов топинг по желание.

Ако сте ползвали пакетче от пудинг от 100 г, останалото количество може да сварите на по- рядък (според указанията на пакета) крем и да залеете с него кекса.

Да ви е сладко с този бухнал кекс с ванилов пудинг!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар