Начин на приготвяне
Разбийте яйцето в купичка и към него прибавете постепенно бадемовото брашно, пармезана, червения пипер, чубрицата и солта.
Непрекъснато бъркайте и замесете тесто. Като усетите, че се получава твърде трудно, добавете съвсем малко вода и малка чаена лъжичка разтопено кокосово масло.
Бъркайте отново и замесете финално тестото.
От тестото оформете продълговати солети, като се стараете те да имат еднаква дебелина. Дължината не е толкова важна, може да са различни, но може и да се постараете да са еднакво дълги.
На стреч фолио сипете сусам и маково семе, като ги разбъркате.
Готовите гризини оваляйте в сусама и маковото семе, като натискате повечко, защото иначе после ще паднат семената.
Печете кето гризините за 5-10 минути до пълна готовност върху хартия за печене.
Сервирайте в чашка със салфетки или проявете креативност.
Може да поднесете кето гризините с авокадо като добавка.