Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Гризини с ким

Гризини с ким

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Гризини с ким
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 7с Видео
15/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Направете работни следобеди много по-приятни с тези домашни гризини"

Необходими Продукти

  • за гризини с мая
  • брашно - 300 г
  • вода - 160 мл
  • мая - 5 г прясна
  • зехтин - 2 с.л.
  • ким - 1 с.л.
  • сол - 7 г
  • с остатъчен квас
  • брашно - 200 г
  • квас - 120 г остатъчен лиевито мадре
  • сол - 7 г
  • ким - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

И при двете рецепти за домашни гризини технологията е една и съща.

В купа сложете продуктите и замесете тесто. След като измесите около 7-8 мин, направете на топка, покрийте с чиста кърпа и оставете тестото да се отпусне за 1 час.

Не е необходимо да втасва напълно, трябва само да се е отпуснало добре.

Застелете тава с хартия за печене, поръсете с ким.

От тестото късайте парчета с големина на орех.

С ръце ги разточете на дълги цилиндри и наредете в тавата.

С четка намажете с вода солетките и поръсете с ким. Оставете ги за 10 мин, след което изпечете в предварително загрята фурна за около 20 мин или до приятен загар.

Ако искате гризините с ким да останат хрупкави, след като се охладят добре, ги сложете в добре затварящ се стъклен буркан.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: