Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пуешки черен дроб по турски

Пуешки черен дроб по турски

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Пуешки черен дроб по турски
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пуешки черен дроб - 500 г
  • брашно - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, измиваме и подсушаваме пуешкия дроб хубаво, след което режем на много тънки ленти -ивици.

Пак подсушаваме малко с кърпа или салфетка.

В поднос слагаме брашното и солта и хубаво ги смесваме, пускаме тънките ленти пуешки черен дроб вътре в брашното и овалваме добре.

Слагаме ги в сито и пресяваме излишното брашно.

В дълбок тиган слагаме олио и загряваме добре мазнината, след което пускаме вътре дроба и пържим за около три-четири минути.

Сервираме пуешкия черен дроб по турски горещ, след като сме хо отцедили от излишната мазнина върху салфетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: