Начин на приготвяне
Тази рецепта е за хора, които не обичат телешки черен дроб - няма как да не им хареса.
Първо, обелваме картофите и режем на купчета, след това ги пържим в един тиган с мазнина, оцеждаме върху салфетка и минаваме на приготвянето на дроба.
Измиваме, изчистваме жилките хубаво и режем пак на кубчета или малки парчета.
Взимаме купа, слагаме вътре брашно, сол и бакпулвер - може и сода бикарбонат, и разбъркваме брашното, след което добавяме телешкия черен дроб вътре, овалваме хубаво и с помощта на гевгир пресяваме излишното брашно.
Пържим в олио за 5 минути - не повече, и ги слагаме върху салфетки да попият мазнината. И най-накрая лука - важна част от тази рецепта, обелваме лука, режем на полумесеци, добавяме сумак, червен пипер и сол разбъркваме хубаво.
И накрая смесваме всичко на едно място - дроба, картофите и лука, поръсваме с риган и сол на вкус..
Някои сервират всичко едно до друго в чиния, но аз смесих защото истинската рецепта е така - всичко на едно място и повярвайте вкусът е уникален!
Дробът е мек, лукът и риганът дават специфичен аромат и картофите допълват.
Силно препоръчвам този албански черен дроб.