Начин на приготвяне
Двата листа бутертесто леко се разточват. От тях се изрязват кръгове с размер 28 сантиметра.
Единият кръг се намазва с течния шоколад, като около 1 см от външният край се оставя ненамазан.
Непокритият край с течен шоколад се намокря леко с вода.
Върху шоколада се поставя вторият кръг, като по края се притиска с пръсти, за да може двата кръга да залепнат.
В средата се поставя чаша и с помощта на остър нож кръгът се нарязва на 32 сектора.
Всеки сектор се завива два пъти в една и съща посока.
Бутер сладкишът отгоре се намазва с четка с прясно мляко. Поръсва се с пудра захар.
Сладкишът Слънце се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.
Да ви е сладко с товауникално слънце от бутертесто!
Коментари