Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Чоризо с нахут и домати

Чоризо с нахут и домати

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189291485162
Чоризо с нахут и домати
Снимка: Искра
1 / 2
29/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • нахут - 600 г консервиран
  • чоризо - 200 г
  • лук - 2 глави нарязани на полумесеци
  • чесън - 2 скилидки
  • доматено пюре - 400 г
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол
  • пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука и чесъна в загретия тиган, докато омекне.

Добавяме чоризото, нарязано на колелца и готвим до златисто.

Изцеждаме добре нахута и го прибавяме в тигана, като подправяме със сол и черен пипер.

Наливаме виното и разбъркваме за няколко минути.

Изсипваме доматеното пюре, намаляваме топлината на котлона и готвим около 10 минути.

Ако стане прекалено гъст сосът на манджата, добавяме малко топла вода към чоризоро с нахут и домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: