Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Картофена яхния с нахут и чоризо

Картофена яхния с нахут и чоризо

Картофена яхния с нахут и чоризо
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
25/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Насладете се на картофената яхния с нахут и чоризо, която си имаме тук"

Необходими Продукти

  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • нахут - 300 г (предварително накиснат във вода)
  • чоризо - 150 г
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • доматено пюре - 2с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера задушете лука, чесъна и моркова, нарязани на дребно.

Добавете чоризото и картофите.

Изчакайте леко да се запържат. Добавете бялото вино.

След пет минути добавете доматеното пюре.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите и сложете подправките в картофената яхния.

Варете на среден котлон до готовност на нахута.

Изключете, поръсете картофена яхния с нахут и чоризо с магданоз и сервирайте, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: