Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пиротски шарен сладкиш

Пиротски шарен сладкиш

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Пиротски шарен сладкиш1 / 2
19/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10 порции

Необходими Продукти

  • мас - 150 г свинска
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 250 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • какао - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е много стара рецепта за сладкиш от пиротския край. Разбийте отделените от белтъците жълтъци и към тях добавете маста. Разбийте хубаво, докато стане гладък крем.

Прибавете захарта и продължете разбиването. Добавете брашното, бакпулвера, млякото и накрая объркайте с разбитите на сняг с щипка сол белтъци.

Сипете ½ от сместа в намазнена тава. Останалaта смес разбъркайте с какаото и сипете сместа върху бялата. Така ще се получат неравномерни шарки. Изпечете кекса в умерено загряна фурна за около 1 час.

Може да поднесете сладкиша с чай или кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: