Начин на приготвяне
Отцеждаме сока от консервата.
Яйцата разбиваме със захарта на пухкав крем. Добавяме олиото и разбъркваме. Изсипваме и сока от консервата и пак разбъркваме да се смеси с останалите продукти. Добавяме брашното с бакпулвера.
На дъното на намазнена и набрашнена тавичка подреждаме част от шайбите ананас (да не е плътно).
Останалите парчета ананас пасираме за кратко и прибавяме към кексовата смес.
Тестото изсипваме върху подредените плодове. Оставяме 1/2 ч.ч. от тестото, която оцветяваме с 1 с.л. какао и прибавяме към бялото тесто.
С помощта на лъжица ги смесваме внимателно с въртеливи движения.
Печем на 180 градуса за около 40 мин. Проверяваме сладкиша за готовност с клечка.
По желание може да го поднесете с топка сладолед.
Шареният сладкиш с ананас е готов.