Начин на приготвяне
Включете кукеото и задайте режим пържене. Сложете патешката мас и изчакайте да се разтопи. През това време обелете моркова и лука. Нарежете ги на дребно. Сложете ги в тенджерата и изчакайте леко да се запържат.
Обелете и нарежете картофите на средни парчета. Добавете ги заедно с месото, предварително накъсано на малки парчета. Пресовайте чесъна вътре. Добавете червения пипер, а след 1-2 минути и доматеното пюре.
Налейте бирата и изчакайте няколко минути. Добавете вода, колкото да покрие. Сложете подправките и разбъркайте.
Изключете програмата пържене и задайте тенджера под налягане. Нагласете таймера за 10 минути и затворете капака. Отворете и сервирайте ястието с патешко.
Ако ви се стори рядка яхнията с месо, може да сгъстите с 1 с.л. брашно. При мен това не беше нужно.
Яхния с нахут и патешко в кукео сервираме, докато е още топла.