Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Глазури»Карамелен топинг за сладкиши и торти

Карамелен топинг за сладкиши и торти

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Карамелен топинг за сладкиши и торти
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
"Дори най-обикновените десерти ще станат доста ефекти с този карамелен топинг"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 200 мл течна
  • краве масло - 50 г
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта в тиган или тенджера с незалепващо покритие на умерен котлон. Трябва да се получи карамел със светъл цвят. Не бъркайте, само леко разклатете съда.

На друг котлон сипете сметана да заври. Щом това се случи, я добавете към карамелизираната захар.

Пазете се, защото пръска. Сложете отново на котлона, намалете степента и варете до усвояване на карамела в сметана.

Когато това стане, махнете от огъня, оставете да изстине. Сложете маслото и разбъркайте много хубаво, може да използвате и миксер.

Полученият карамелен топинг може да се използва за декорация и допълнителен вкус към торти и сладкиши, домашен сладолед, пастички и други.

Когато го използвате, гледайте да бъде на стайна температура, не от хладилник, защото ще стане много твърд.

Може да стоплите карамеления топинг за сладкиши и торти за секунди в микровълнова или водна баня, за да се отпусне преди да преминете към използването му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: