Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бутер сладки Сълзица с кафява захар

Бутер сладки Сълзица с кафява захар

Бутер сладки Сълзица с кафява захар6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
34
"Златни и хрупкави домашни бутер сладки, които поднасяме с радост на гостите!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г или 1/2 пакет
  • кафява захар - около 1 к.ч. кристална Демерара
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху кухненска подложка/табла ръсваме богато кафява кристална тръстикова захар Демерара - площ, колкото е листът бутертесто (400 г или 1/2 пакет).

Постиламе го върху захарта и леко разточваме с малка точилка равномерно, запазвайки квадратната форма.

След това отново богато поръсваме с кафява захар и пак минаваме с точилката - само колкото кристалите да прилепнат.

Следва навиването на сладките, като за целта навиваме към средата двата края по дължина.

Разрязваме с остър нож (назъбен) около 34 бр. сладки, широки приблизително 1 см.

Подреждаме ги в голяма тава върху хартия за печене, като оставяме равномерно разстояние между тях, тъй като при печенето сълзиците се разстилат.

Разтапяме 2-3 пълни с.л. краве масло и ги намазваме с помощта на силиконова четчица.

Печем бутер сладките в загрята фурна на 180°C за 15-18 минути до златист загар.

Златни и хрупкави домашни бутер сладки Сълзица с кафява захар, които  поднасяме с радост на гостите!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: