Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Бавно свинско с мас и прясно мляко

Бавно свинско с мас и прясно мляко

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Бавно свинско с мас и прясно мляко
Снимка: Ася Заевска
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински бут - 800 г без кост
  • свинска мас - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1/2 глава кромид
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • За пърленките
  • брашно - 300 г
  • хладка вода - 120 мл
  • масло - 1 голяма с.л. меко
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 к.л.
  • олио - за намазване
  • За чесновия сос
  • майонеза - 1/2 опаковка
  • кисело мляко - 1 кофичка (3.6%)
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и го овкусете със сол и черен пипер на вкус.

Разтопете свинската мас в тиган и прехвърлете хапките в нея.

Запържете от всички страни до кафяво (отнема около 10 мин).

В блендер пасирайте прясното мляко, чесъна и лука и ги прехвърлете при месото. Добавете дафиновия лист, захлупете и гответе на слаб огън за около 1 час, като може да разбърквате от време на време.

Свинския бут можете да поднесете с различни гарнитури или да го използвате за направата на домашни бургери (за да бъде още по-изкушаващо можете да го залеете с мазнината от готвенето).

За пърленките смесете в купа брашното, солта и захарта. Прибавете маслото и започнете да замесвате тесто, като добавяте на части водата.

Готовото тесто разделете на 4 топчици. Всяка топчица разточете, намажете с малко олио от двете страни и запечете на тиган (двустранно).

За соса смесете майонезата и киселото мляко.

Добавете наситнения чесън и овкусете с малко сол и червен пипер.

Поднесете свинско с мас и прясно мляко в компанията на пърленките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: