Начин на приготвяне
Свинската плешка се обтрива със сол и смлян черен пипер. Оставя се в хладилника за час-два.
В купа се смесват ситно нарязаният лук, кетчуп, доматено пюре, горчица, ябълков оцет, сос барбекю, кимион и червен пипер.
Разбъркват се до хомогенност, след което в получената паста се овалва свинското месо.
Всичко се прехвърля в съда за бавно готвене, след което уредът се включва на първа степен за 5 часа.
Свинското печено става невероятно крехко.
Когато е готово, с помощта на две вилици се надърпва, да стане на конци или дребни парченца.
Дърпаното свинско може да се полее и разбърка със соса, в който е било сготвено.
Изключително вкусно бавно печено дърпано свинско в комбинация с топла питка и свежа салата.