Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от карфиол

Крем супа от карфиол

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Крем супа от карфиол1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусна есенна крем супа, която сгрява душата"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 гр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 30 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се вари докато омекне напълно, след което се пасира.

Приготвя се бешамелов сос от брашното, маслото и млякото. Прибавя се към пасирания карфиол, разрежда се с бульона от карфиола и се вари още 15 мин.

След като супата се свари, се прецежда през гевгир.

Приготвя се застройката от яйцата и млякото. Допълнително може да се прибави малко масло.

По желание, може да се запържат парченца карфиол, оваляни в галета или хапки от препечен хляб и да се пуснат в супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miroslava
Miroslava
Много вкусна стана.
Сложих и копър и малко люти червени чушлета,и бульон зеленчуков.
Страшно вкусна.
Без бульона карфиола горчи!!!!!!!!
14.04.2012 22:11
1