Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Крем супа от тиква с моркови

Крем супа от тиква с моркови

М. ИвановаМ. Иванова
Новак
97913
Крем супа от тиква с моркови
Снимка: М. Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Бъдете царицата на кремсупите с тази чудесна тиквена супа с моркови"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 средно голяма цигулка
  • моркови - 3 бр. (остърган от външната част);
  • чушки - 1 бр. червена
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 500 мл
  • кориандър - 1 ч.л. смлян
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • мазнина - 3 - 4 с.л. олио/зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Тиквата почиствате от кората и сърцевината, нарязвате я на хапки.

2. Нарязвате на ситно лука, а моркова и чушките отново (почистени) на хапки (малки парчета).

3. Задушавате в тенджера лука в мазнината.

4. Като омекне лукът, добавяте подправките. След това млякото и водата.

5. Следват тиквата, морковите и чушката.

Оставяте да врят в тенджерата, като периодично разбърквате. Необходими са около 15-20 минути - докато тиквата омекне и се разделя лесно с лъжица.

След като е готово, оставяте настрана да поизстине и след това пасирате супата с пасатора.

Тиквената супа може да се поднесе с крутони.

Крем супата от тиква с моркови е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: