Напукани курабийки с какао

ИсиИси
Помощник Готвач
1801k1481k1
Напукани курабийки с какао
Снимка: Иси
1 / 2
05/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Какаови напукани курабийки за следобедно кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • какао - 4 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма купа разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер.

Когато захарта се разтопи и цветът на сместа стане почти бял, добавете олиото и разбийте още малко.

Пресейте какаото, ванилията, бакпулвера и брашното и добавете към сместа. Смесете с шпатула, докато съставките се смесят.

Консистенцията на тестото ще бъде течна в сравнение с тестото за курабийки и ще изглежда по-скоро като тесто за брауни.

Когато достигнете желаната консистенция увийте тестото в прозрачно фолио и го оставете да почива в хладилника за поне 2часа.

Извадете отпочиналото тесто. Отчупете от тестото си топчета с размер на орех и ги оформете на малки топчета. Поставете напуканите сладки в тава застлана с хартия за печене.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 8-10 минути.

След като извадите тавата от фурната, оставете курабийките да починат на стайна температура за 15-20 минути и сервирайте.

Напуканите курабийки с какао са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: