Меки курабийки с какао

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Меки курабийки с какао
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Отделете 20 минути да приготвяне на курабийките и два часа за игри с децата - това е универсалната рецепта за щастие"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • маргарин - 125 г
  • ванилия - 1 пакет
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 3 - 1/2 в.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • захарни пръчици - за поръсване
  • Сироп
  • захар - 1 в.ч.
  • вода - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява сиропът до разтопяване на захарта и се оставя да изстине.

Всички продукти за тестото се слагат в купа последователно и се разбъркват с миксер. После от тестото се оформят топчета с големина на орех. Нареждат се в тава, покрита с намаслена хартия.

Пекат се във предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути или докато се напукат.

Изкарват се от фурната и докато са още горещи, се потапят с помощта на дървена щипка в сироп за секунди.

Нареждат се в чиния за сервиране и се поръсват със захарни пръчици /поръсвайте курабийките с пръчици едно по едно веднага след като бъдат извадени от сиропа/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: