Начин на приготвяне
Започнете с разбиването на яйцата. Прибавете захарта и разбъркайте на пухкав крем.
След това добавете олиото, ванилията, бакпулвера, какаото и червената боя.
До тук може да бъркате с миксер.
След това започнете да добавяте брашното, като вече бъркате с лъжица.
Накрая сложете и смлените орехи. Получава се доста гъсто тесто.
Поставете го в хладилника за поне 30 минути.
От охладеното тесто оформете топчета с големината на орех, които веднага овалвате е пудра захар.
Нареждаме ги в тава, застлана с хартия за печене на разстояние, защото сладките се надуват доста.
Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 12 минути.
От тази смес излязоха 50 напукани сладки.
Напуканите Валентинки са готови.
Коментари