Ябълкови бонбони

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Ябълкови бонбони2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
140 мин.

Необходими Продукти

  • ябълки
  • лимони - 2 бр.
  • захар - 2 кг
  • ванилия
  • захар - кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете възкисели ябълки, които измийте и нарежете на парчета. Залейте ги с вода и сложете да се варят. Сварените плодове пасирайте през сито или марля, като мачкате с ръка.

Измерете ябълковото пюре и на 1 кг от него добавете 1 кг захар. Варете, докато сместа започне да се отделя от лъжицата, с която бъркате, за да не загори. Накрая добавете лимоновия сок.

Готовата сгъстена смес изсипете в обляна със студена вода форма. След като изстине, от сместа изрежете бонбони, които се овалват в кристална захар и се подреждат в тава с хартия за печене. Бонбоните се сушат в слаба фурна, докато съвсем изсъхнат.

За по-трайно съхранение увийте всяко бонбонче в хартия и ги подредете в кутия. По същия начин може да приготвите бонбони от сливи, дюли или друг плод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: