Руски ябълкови бонбони

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Руски ябълкови бонбони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
235 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ябълки - 500 г
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • бадеми - 1/3 ч.ч. (смлени)
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - ½ ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на ситно. Добавя се малко вода и плодовете се задушават до омекване, след което се пасират.

Добавя се захарта и се задушават половин час на бавен огън до сгъстяване. Сваля се от огъня, добавят се бадемите, лимоновата кора, канелата и всичко се разбърква.

Ябълковата смес се слага в тава, намазана с масло, и се заглажда. Оставя се в хладилника за 3 часа да се стегне. Реже се на правоъгълни парченца, които се овалват в пудра захар.

Съхраняват се в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: