Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лучник»Празеник с кайма

Празеник с кайма

MonikaMonika
Новак
1621
Празеник с кайма
Снимка: Monika
1 / 3
07/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • тесто - готово
  • кайма - 500 г
  • доматен сок - 2 с.л.
  • праз - 3 - 4 стръка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се реже и се запържва. Щом омекне се добавят подправките - сол, черен и червен пипер!

Каймата се запържва и се добавят същите подправки + чубрицата. Почти като е готово прибавяме доматения сок.

Тестото го късаме на топчета и го точим на тънко. Прибавяме каймата и праза, завиваме на руло и редим в намазнена тава.

Оставаме малко да втаса и печем лучника в загрята фурна на 180 градуса.

Празеникът с кайма е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: