Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Свинско роле с микс от подправки

Свинско роле с микс от подправки

Свинско роле с микс от подправки
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4
"Невероятно вкусно свинско роле с букет от подправки, които го правят още по-изкушаващо и ароматно"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг цяло парче (рибица, плешка, бут, врат)
  • сол - 22 г за 1 кг месо
  • олио - за намазване на месото
  • горчица - за намазване на месото
  • подправки за поръсване на месото
  • червен пипер - едро смлян
  • лют червен пипер - едро смлян
  • червен пипер - дребно смлян
  • черен пипер
  • чубрица
  • кориандър - млян
  • чимен - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разрязва спираловидно на 1 см дебелина, за да се получи цяла голяма пържола.

Посолява се със солта от двете страни, намазва се (пак от двете страни) с олио и горчица, и се посипва с подправки по избор.

Навива се на руло и се увива хубаво в стреч фолио.

Слага се в тенджера да ври 2 часа - 2 часа и половина, като се затиска с нещо за да не изплува.

Добре е соленото руло да се нареже, когато изстине хубаво, за да може да се реже добре.

Свинското роле с микс от подправки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: