Начин на приготвяне
Свинското контрафиле в моя случай бяха 2 парчета. Всяко от тях се разрязва по дължина, като от цилиндрична форма трябва да стане на един голям лист месо с дебелина около 1.5 см. Разреза е спираловиден отвън навътре, към центъра на месото.
Морковите се измиват и слагат в тенджерка с вода. Слагат се на котлона до омекване. Отцеждат се и се оставят да се охладят, като може да се залеят със студена вода.
Големите парчета месо се натриват добре със сол и от двете страни. Поръсват се с черен пипер. Морковите се обелват. Нарязват се на дълги лентички.
Гъбите се отцеждат и се разрязват на две през средата. Нареждат се по равно върху всяко от свинските парчета. Завива се като руло.
С конец се завързват солени рула, за да останат във формата на роле.
Подготвя се нагорещен тиган с олио, за да се запечата месото. Ролетата се запечатват едно по едно от всички страни. Слагат се в голямата тава, която има капак.
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на полумесеци. Добавят се в тавата. Овкусяват се със сол.
Останалата мазнина от запечатването на ролетата се добавя. Добавя се вода. Слага се капакът и се пече на 180 °C около 150 минути. Преди да се изкара от фурната, капакът се отстранява за 10 минути.
Свинското роле се нарязва на филийки и се сервират по 2 парчета печено свинско, добавя се от картофа.