Начин на приготвяне
В тенджера слагаме брашното, захарта и нишестето. Към тях добавяме един литър мляко и разбъркваме много добре с телена бъркалка.
Тенджерката слагаме на котлона на среден огън. Готвим така около 10-15 минути, като бъркаме с бъркалката непрекъснато.
През това време бисквитките смиламе на блендера и след това добавяме към тях около 70 г от разтопено маслото.
Разбъркваме добре, трябва да се получи като мокър пясък.
Натрошените бисквитки разпределяме в дъното на купичките, които сме избрали напълно равномерно. Притискаме добре с лъжица или с каквото ни е удобно.
Белият шоколад режем на много малки парчета и го слагаме в тенджерка.
Като пудингът ни е готов, го дърпаме настрана от котлона и добавяме останалото масло и ванилията към него. Разбъркваме добре и веднага изсипваме пудинга в тенжерката с шоколада. Изчакваме минутка и разбъркваме много добре до получаването на гладък пудинг.
Разпределяме нашият пудинг с бял шоколад и бисквитки в купичките с натрошени бисквитки. Украсяваме по желание с плодове и смлени ядки.
Да ви е сладко !