Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото и го изсипваме в средно дълбока купа, в нея добавяме захарта и разбъркваме добре.
Добавяме какаото и яйцата едно по едно и разбъркваме след всяко.
Добавяме и брашното, отново разбъркваме и след това прибавяме смлените лешници, ситно натрошения шоколад, ванилията и бакпулвера.
Тестото разбъркваме много добре, завиваме със стреч фолио и прибиреме в хладилника за половин час.
След като изкараме тестото от хладилника, го оформяме на малки топки, овалваме ги в пудра захар и ги подреждаме в тава с разстояние между тях.
Печем какаовите сладки на предварително загрята фурна на 180°C за около 8-10 минути.
С тези пропорции на мен ми се получиха 18 напукани курабийки.
Изчакваме ги да изстинат и поднасяме напуканите курабийки с лешници след това.
Да ви е сладко!