Начин на приготвяне
Загрейте на водна баня 260 грама натурално фъстъчено масло с 200 грама кокосово масло. Температурата трябва да е слаба, само толкова, колкото е необходимо, за да се разтопи кокосовото масло и да се слее с фъстъченото.
Добавете ванилията, бадемовото мляко и сиропа от агаве. Може да подсладите и повече според вкуса ви.
Разбъркайте добре.
Покрийте с пласт хартия за печене правоъгълна форма за кекс с вместимост 1.5 л. Излейте сместа за фъдж и приберете в хладилник за 2 часа да стегне.
За покритие на фъстъчения сладкиш направете шоколадов кувертюр, като отново разтопите кокосовото масло (50 грама) на водна баня и разбъркате при него лъжица натурално какао и 30 грама сироп от агаве. Шоколадовото покритие трябва да е по-сладко и леко да нагарча от какаото, за да има контраст с фъстъчения фъдж.
Разбъркайте добре глазурата и полейте стегналия веган фъдж. Отново го приберете в хладилник за поне 1 час и след това нарежете на кубчета и поднесете.
Въпреки че не съдържа животински мазнини, този десерт има наситен вкус и е доста засищащ, с високо енергийни качества. Едно кубче от него ще ви насити със сладост, аромат и плътен вкус, както и ще ви зареди със сила и енергия.
Коментари