Начин на приготвяне
Пригответе си силиконови формички за мъфини. Натрошете шоколада, сипете го в огнеупорен съд и добавете половината кокосово масло.
Сложете на вода баня да се разтопи. Изключете огъня и оставете така над тенджерата с вода да се охлажда постепенно и да остане течен шоколадовият крем.
В отделен съд смесете фъстъченото масло с останалото кокосово масло.
Всяка формичка за мъфини напълнете с 1-2 лъжици разтопен шоколад, сложете във фризера за 15 минути да стегне.
След това във всяка чашка сипете 1-2 лъжици фъстъчено масло и сложете веган десерта във фризера за още 15 минути.
След това сипете още един слой разтопен шоколад, замразете за 15 минути отново.
Веган шоколадовият десерт с фъстъчено масло е страхотен!