Брауни торта с трюфели

Брауни торта с трюфели
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Чакаме следващия рожден ден в семейството, за да я приготвим брауни тортата с трюфели"

Необходими Продукти

  • масло - 250 г
  • трюфели - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 п
  • ванилия - 2 п
  • желатин - 1 п
  • заквасена сметана - 400 г
  • сладко от боровинки - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се нарязва на кубчета и се слага в голяма купа. Трюфелите се добавят в същата купа. Разтопяват се на водна баня.

В купата на миксера се чукват яйцата. Разбиват се. Добавят се захарта и солта. Разбиват се. Добавят се разтопените масло и трюфели. Разбърква се.

Брашното се пресява заедно с ванилията и бакпулвера. Добавя се към сместа. Разбива се до хомогенна смес. Подготвя се форма за торта, като дъното се застила с хартия за печене.

Готовата смес се изсипва и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Оставя се да се охлади и се разрязва на 2 блата.

Желатинът се сипва в чаша със 150 милилитра вода. Оставя се да набъбне и се пуска в микровълновата за кратко.

В купата на миксера се слагат заквасената сметана и сладкото от боровинки, разбива се. Добавя се желатинът и отново се разбива. Отново се използва формата за торта.

Единия блат се слага на дъното. Сместа се изсипва. Отгоре се слага втория блат и се оставя в хладилника да стегне.

Браунито се декорира по желание.

Брауни тортата с трюфели е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: