Начин на приготвяне
Маслото се нарязва на кубчета и се слага в голяма купа. Трюфелите се добавят в същата купа. Разтопяват се на водна баня.
В купата на миксера се чукват яйцата. Разбиват се. Добавят се захарта и солта. Разбиват се. Добавят се разтопените масло и трюфели. Разбърква се.
Брашното се пресява заедно с ванилията и бакпулвера. Добавя се към сместа. Разбива се до хомогенна смес. Подготвя се форма за торта, като дъното се застила с хартия за печене.
Готовата смес се изсипва и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Оставя се да се охлади и се разрязва на 2 блата.
Желатинът се сипва в чаша със 150 милилитра вода. Оставя се да набъбне и се пуска в микровълновата за кратко.
В купата на миксера се слагат заквасената сметана и сладкото от боровинки, разбива се. Добавя се желатинът и отново се разбива. Отново се използва формата за торта.
Единия блат се слага на дъното. Сместа се изсипва. Отгоре се слага втория блат и се оставя в хладилника да стегне.
Браунито се декорира по желание.
Брауни тортата с трюфели е готова.