Лечебна Житна вода с мед или лимон

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
942
5k
4k
1k
5
Лечебна Житна вода с мед или лимон
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
10/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
"Лечебната житна вода с мед и лимон оказва положително въздействие върху нервната система"

Необходими Продукти

  • грухано жито - 100 г
  • изворна вода - около 1 литър (не минерална)
  • мед - за подслаждане, по желание
  • лимони - за овкусяване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лечебна Житна вода с мед или лимон за успокоение на нервната система.

Приготвяме 100 г грухана пшеница – жито, като го почистваме и много добре измиваме – най-малко 3 пъти с топла вода. Необходим ни е за целта термос – 1 л, в който сипваме с дървена лъжица старателно измитото жито.

Заливаме житото в термоса с гореща преварена вода до горе (около 1 л), която е много важно да бъде само изворна, а не минерална.

Веднага след заливането с горещата вода завинтваме капачката на термоса, за да не изстине водата и така оставяме да престои 1 нощ (приготвяме рецептата вечерно време).

На сутринта изсипваме внимателно във висока чаена чаша само житната вода, без житните зрънца.

Приема се само на гладно – сутрин, с Любов и Благодарност.

Житната вода има много силен лечебен ефект, когато се приема бавно, като отпиваме на малки глътки и най-вече се дъвче. По този начин захранваме мозъчните си центрове с хранителни вещества.

Приема се с мед и лимон, но тъй като има противоречиви мнения дали лимона да се комбинира с природна захар, заради алкалността му която се преобразява в киселинност, може и поотделно - само подсладена с мед или само овкусена с лимонов сок, ала сама по себе си житната вода е много вкусна, леко плътна и засищаща.

Лекува нервната система, когато се приема 40 дни – сутрин, на гладно – 1 час преди хранене, като ефекта ще е цялостен само ако са спазени всички детайли.

Това лечение е дадено от учителя Петър Дънов. Може да се прави през годината, но най-желателно е да се приготвя през февруари – по време на Житния режим.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: