Начин на приготвяне
Събираме най-хубавите цветове на глухарчетата. Измиваме цветовете ги слагаме в тенджера. Заливаме с водата. Махаме кората на лимона и режем на парчета.
Прибавяме ги към глухарчетата и слагаме на котлона да поври 10-15 минути. Сместа престоява 12 часа, след това прецеждаме през марля, като изстискваме цветовете.
Захарта трябва да е едно към едно. Добавяме към течността захарта и варим до сгъстяване. Бъркаме с дървена лъжица.
Изсипваме меда в затоплени бурканчета и запечатваме, като обърнем буркана с капачката надолу. Оставяме няколко часа да престои, за да хване вакуум.
Може да се засили имунитета, като се взима 3 пъти на ден по една супена лъжица преди хранене.
Коментари