Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Безглутенова фокача с едра сол

Безглутенова фокача с едра сол

Безглутенова фокача с едра сол
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6
"Опитайте нашата безглутенова фокача"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 150 г
  • царевично брашно - 150 г
  • вода - 350 - 400 мл
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - 10 г прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата.

Сложете двата вида брашно в купа и направете дупка в средата. Добавете останалите съставки. Замесете лепящо тесто.

Завийте с памучна кърпа и оставете на топло за 1- 1. 5 часа. Застелете тавичка с хартия за печене.

Сложете готовото тесто в средата. Оформете с намазнени ръце кръг. Направете дупки с пръста по повърхността.

Полейте с малко зехтин и поръсете с люспи сол.

Печете фокачата в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Безглутеновата фокача с едра сол е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: