Начин на приготвяне
Измиваме филетата и ги подсушаваме. С пинцета отстраняваме останали по рибното месо костици.
В купа разбъркваме горчицата, зехтина, стритите семена от копъра, солта и черния пипер.
С получената смес намазваме вътрешната част на филетата.
Отгоре подреждаме дафиновия лист. Върху едното филе поставяме другото с кожата нагоре. Покриваме ги с листа от салатата.
Поставяме ги в тава постлана с хартия за печене и поливаме със зехтин.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
За плънката накисваме сушените домати в топла вода за 10 минути.
В нагорещен сух тиган запържваме до златисто нарязания на ивици бекон.
Отделяме го в чиния, а в тигана сипваме зехтин. В него запържваме за минута скилидката чесън.
Прибавяме гъбите, мащерката, доматите, маслините и каперсите. Овкусяваме със сол и пипер и наливаме бялото вино.
Щом алкохолът се изпари, оставяме течността да се редуцира.
Плънката е готова и е време да извадим рибата от фурната. Отстраняваме листата от дафина и салатата.
Рибния сандвич разполовяваме на две части. Получават се 4 вкусни порции.
Всяко филе поставяме в чиния върху лист свежа червена салата и 2 ивици хрупкав бекон. Следва порция от плънката и покриваме с другото филе.
Отгоре завършваме отново с бекон, аранжираме със стръкчета прясна мащерка и малко каперси.