Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Едра риба на фурна

Едра риба на фурна

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Едра риба на фурна
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ето я тайната рецепта за приготвяне на най-вкусната едра риба на фурна"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 4 бр., филе
  • горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • дафинов лист - 4 листа
  • червена салата - 4 листа
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • зехтин - за поливане
  • За плънката
  • сърнели - 100 г мариновани
  • сушени домати - 8 бр.
  • бекон - 60 г слайс
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 ск.
  • семена от копър - 1 ч.л.
  • зелени маслини - 10 бр., с червена чушка
  • бяло вино - 70 мл.
  • мащерка - 5 - 6 стръка
  • сол - на вкус
  • каперси - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме филетата и ги подсушаваме. С пинцета отстраняваме останали по рибното месо костици.

В купа разбъркваме горчицата, зехтина, стритите семена от копъра, солта и черния пипер.

С получената смес намазваме вътрешната част на филетата.

Отгоре подреждаме дафиновия лист. Върху едното филе поставяме другото с кожата нагоре. Покриваме ги с листа от салатата.

Поставяме ги в тава постлана с хартия за печене и поливаме със зехтин.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

За плънката накисваме сушените домати в топла вода за 10 минути.

В нагорещен сух тиган запържваме до златисто нарязания на ивици бекон.

Отделяме го в чиния, а в тигана сипваме зехтин. В него запържваме за минута скилидката чесън.

Прибавяме гъбите, мащерката, доматите, маслините и каперсите. Овкусяваме със сол и пипер и наливаме бялото вино.

Щом алкохолът се изпари, оставяме течността да се редуцира.

Плънката е готова и е време да извадим рибата от фурната. Отстраняваме листата от дафина и салатата.

Рибния сандвич разполовяваме на две части. Получават се 4 вкусни порции.

Всяко филе поставяме в чиния върху лист свежа червена салата и 2 ивици хрупкав бекон. Следва порция от плънката и покриваме с другото филе.

Отгоре завършваме отново с бекон, аранжираме със стръкчета прясна мащерка и малко каперси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: