Начин на приготвяне
Прави се кладенче с част от брашното. В него се прибавят водата, маята, солта и зехтинът.
Омесва се тесто, като се добавя постепенно и останалото брашно. Меси се около 10-тина минути.
След това в подходяща тава /намазана с олио и поръсена с брашно/ тестото се изравнява с ръце, като
дебелината трябва да бъде около 1см.
Тестото се покрива със свежо фолио и се оставя на топло да втаса-около 30 минути. След това с върховете на пръстите се правят дупки върху тестото.
Ако имате свеж розмарин късате стъбълца от него и ги поставяте в направените дупки. Ако ли не, може и сух розмарин, както в моя случай.
Поръсвате с морска сол и около 3 с.л зехтин. Печете фокачата в студена фурна, която включвате на 180 градуса за 25 минути.
Фокачата с розмарин и морска сол е готова.
Коментари
Благодаря за споделената рецепта :) Често ще я хапваме вкъщи ;)