Начин на приготвяне
Ананаса го слагаме в малка тенжерка с 4 с.л. и го прибираме в хладилника. Чията с 3 с.л. от млякото я слагаме в купичка да набъбне.
През това време в тенжера слагаме брашното, 3.5 супени лъжици от нишестето, 6 с.л. от захарта и останалото мляко. Разбъркваме добре и пускаме котлона на среден огън.
Бисквитките минаваме през чопъра, трябяа да станат на пясък, а 150 грама от маслото разтопяваме на котлона и добавяме след това към смлените бисквитки, разбъркваме много добре и разпределяме по дъното на чашите. Пристискаме добре и оставяме така.
Изваждаме ананаса от хладилника и го слагаме на котлона да се готви на среден огън. Към ананасовия сос добавяме и останалото царевично нишесте, размито в малко водича, за да се разтвори.
Бъркаме и крема с телената лъжичка и ананасовия сос. Важно е при крема да се бърка много често, тъй като може да загори дъното.
Когато кремът се сгъсти, дърпаме от котлона и добавяме към него останалото масло и ванилията. Разпределяме крема по купичките, в които бяхме сложили бисквитено дъно.
Ананасовия сос го пасираме и го оставяме на изстине.
Изчакваме и пудинга в купичките да изстине и след това слагаме с лъжичка набъбналата чия и най-отгоре ананасовия сос. Може да украсите с листенца от мента.
Вкусните кремчета с чия и ананас са готови.