Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Вкусни кремчета с чия и ананас

Вкусни кремчета с чия и ананас

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Вкусни кремчета с чия и ананас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ароматни и лесни за приготвяне кремчета с ананас и чия - знаем, че ще ви станат любими"

Необходими Продукти

  • чия - 3 с.л
  • мляко - 1 литър
  • захар - 10 с.л
  • замразен ананас - 300 г
  • пшенично нишесте - 5 с.л
  • брашно - 1 с.л
  • ванилия - пакетче
  • овесени бисквитки - 200
  • масло - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ананаса го слагаме в малка тенжерка с 4 с.л. и го прибираме в хладилника. Чията с 3 с.л. от млякото я слагаме в купичка да набъбне.

През това време в тенжера слагаме брашното, 3.5 супени лъжици от нишестето, 6 с.л. от захарта и останалото мляко. Разбъркваме добре и пускаме котлона на среден огън.

Бисквитките минаваме през чопъра, трябяа да станат на пясък, а 150 грама от маслото разтопяваме на котлона и добавяме след това към смлените бисквитки, разбъркваме много добре и разпределяме по дъното на чашите. Пристискаме добре и оставяме така.

Изваждаме ананаса от хладилника и го слагаме на котлона да се готви на среден огън. Към ананасовия сос добавяме и останалото царевично нишесте, размито в малко водича, за да се разтвори.

Бъркаме и крема с телената лъжичка и ананасовия сос. Важно е при крема да се бърка много често, тъй като може да загори дъното.

Когато кремът се сгъсти, дърпаме от котлона и добавяме към него останалото масло и ванилията. Разпределяме крема по купичките, в които бяхме сложили бисквитено дъно.

Ананасовия сос го пасираме и го оставяме на изстине.

Изчакваме и пудинга в купичките да изстине и след това слагаме с лъжичка набъбналата чия и най-отгоре ананасовия сос. Може да украсите с листенца от мента.

Вкусните кремчета с чия и ананас са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: