Начин на приготвяне
Рецепта за Ангелска супа за захранване след Житен режим за пречистване на тялото и духа, даден от Учителя Петър Дънов.
Нежната супа се приготвя по следния начин: около 800 мл изворна вода (но не минерална) сипваме в тенджерка и поставяме на котлона. След като заври, добавяме 1 голям цял картоф (обелен и измит) и 1 щипка фина сол (по желание хималайска сол), но може солта да се добави на вкус в готовата купа супа.
Варим с капак, за да не изври ценния бульон. След около 20 минути прибавяме и свежите листа магданоз (без да ги режем) от няколко пресни стръка. Под капак варим супичката още около 10 минути, докато картофът със сигурност е сварен, но без да го разваряваме, тъй като е най-здравословно зеленчуците да се варят най-много до 30 минути, за да бъдат запазени качествата им.
Поднасяме топла и сгряваща, като по желание може да бъде добавен и малко прясно изцеден лимонов сок.
Важно е Ангелска супа да се приготви по този начин без мазнина, тъй като точно тези 4-5 съставки са най-подходящи за първия ден на Захранването – отпостване. Малко по-малко, в следващите дни на захранването, може да се приготвя с допълнително съставки – различни варианти.
Който е опитвал ангелска супичка след 10 дневния житен режим с радост ще сподели, че е истинска наслада за сетивата и е най-вкусната супа с картофи на света.