Начин на приготвяне
В дълбока купа за разбъркване рендосваме половин средно голямо червено цвекло и 2 моркова. Към тях прибавяме около 2 ч.ч. начупен на малки бонзайчета карфиол и 1 ч.ч. предварително сварена киноа. Сипваме нарязан наситно 1/3 връзка копър и овкусяваме на вкус с шарлан (нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло), оцет балсамико и хималайска сол.
Отделно приготвяме ореховия тахини дресинг, като за целта сипваме съставките в каната на пасатора – 2 с.л. сусамов тахан, 2 с.л. начупени орехови ядки, 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок, 1 ч.л. шарлан, 2-3 щипки хималайска сол – на вкус, 1 щипка кимион, 1 щипка смлян черен пипер и 5-6 супени лъжици вода. Пасираме около минута до получаване светъл на цвят дресинг с нежна консистенция.
Поднасяме свежата ароматна розова салата с киноа и тахини дресинг, по желание в керамична салатиера за един чудно вкусен и здравословен обяд!