Начин на приготвяне
Бадемите се смилат с чопър на много ситно.
Захарта 150 гр. се разбърква с Амарето много добре.
Прибавят се смлените бадеми.
Разбърква се много добре и се оставя 20 Мин. на стайна температура.
Белтъците се разбъркват с останалата захар с вилица.
Оставя се 20 Мин. на стайна температура.
След това белтъците се разбъркват на твърда пяна с миксер, като първоначално се разбърква на ниска степен, последователно степента на миксера се увеличава.
След като белтъците са разбъркани, постепенно се прибавя бадемовата смес, като се разбърква с миксера на ниска степен.
Сместа за бадемовите сладки се разделя на три части.
Едната се оцветява с червена боя, другата с зелена, а третата се оставя бяла.
Сместа се изсипва във форми-сърце.
Оставят се на стайна температура за 2 ч.
След това се слагат във фурната да се изсушат за 60 Мин. на 150 градуса, подобно на класически целувки.
Бадемови бисквити амарети са неустоима класика от италианската кулинария.