Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Мини содени хлебчета с Чиа

Мини содени хлебчета с Чиа

Мини содени хлебчета с Чиа8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тези здравословни мини хлебчета с чия ще станат любими на цялото семейство - задължително поднесете още топли, топли"

Необходими Продукти

  • чиа - 2 с.л. (в 6 с.л. вода)
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • маково семе - 2 с.л.
  • хималайска сол - около 1 и ½ ч.л. равни (на вкус)
  • сода - 1 ч.л. равна
  • оцет - 2 ч.л. ябълков
  • шарлан - 3 - 5 с.л. (нерафинирано слънчогледово масло)
  • вода - около 1 и ½ ч.ч. топла (чаша = 250 мл)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме семената чиа в топла вода и оставяме да набъбва, докато забъркваме отделно тестото.

Измерваме продуктите с чаена чаша с вместимост 250 мл.

В голяма купа смесваме 3 те вида брашно – пълнозърнесто, типово и царевично. Към тях добавяме маково семе, хималайска сол, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и сода, която активираме с ябълков оцет.

Разбъркваме с голяма дървена бъркалка/лъжица съставките в купата. Продължаваме да разбъркваме и добавяме постепенно топлата вода, докато се получи тесто като много гъста каша. Прибавяме набъбналата чиа към тестото и разбъркваме.

Намазваме с шарлан - формичките за мини правоъгълни хлебчета (6 бр.). Разпределяме течното тесто с дървената голяма лъжица – по равно във всяка от формичките. Количеството във всяка е малко над половината от височината на формичките, а не догоре, тъй като при печенето хлебчетата бухват.

Печем на 180 градуса около 40 минути.

Още докато са топли – хлебчетата са най-вкусни!

Лесни и здравословни мини содени хлебчета с чиа – с хрупкава коричка и мека срединка! Любими на малки и големи!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: