Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кокосова торта»Рафаело суфле торта без печене

Рафаело суфле торта без печене

Рафаело суфле торта без печене
Снимка: Веселина Константинова
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Рафаело суфле торта, която няма нужда от печене, само от обожатели"

Необходими Продукти

  • За блата
  • кокосови стърготини - 50 г
  • вафлени гофрети - 40 г
  • филирани бадеми - 50 г
  • шоколад бял - 150 г
  • масло - 80 г
  • захар - 50 г
  • За декорация
  • кокосови стърготини
  • За кокосовия крем суфле
  • кондензирано мляко - 200 мл
  • бял шоколад - 200 г
  • бадеми - 100 г белени
  • сметана - 250 мл 30 - 35 %
  • кокосово мляко - 500 мл
  • желатин - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото нещо, което трябва да направим, е да приготвим бадемите.

Това може да стане и предварително. Залейте бадемите с вряла вода и ги оставете за около 5 минути.

След това отцедете водата и обелете бадемите. Става лесно.

Запечете бадемите за кратко до златисто в предварително загрята фурна на 150°C. Внимавайте да не ги припечете - максимум 10 минутки.

За блата се използват готови вафлени гофрети /може да замените с маслени бисквити/.

Разтрийте гофретите с ръце, за да се получат трохи.

Комбинирайте кокосовите стърготини и филираните бадеми.

Сложете ги в съд с дебело дъно.

Затоплете ги при непрекъснато бъркане. Много лесно потъмняват кокосовите стърготини.

Когато сместа стане гореща, добавете постепенно захарта в тигана, добавете и 30 г масло. Маслото и захарта се разтопяват веднага и се получава карамел.

Разбъркайте, така че цялото съдържание на тигана да бъде покрито равномерно с карамел.

На водна баня разтопете шоколада с останалото масло/50 г/.

Смесете всичко заедно с трохите от гофретите, разбъркайте и разстелете сместа във форма с диаметър 22 см, на дъното на която сте сложили домакинска хартия. Рингът е подвижен.

Сложете тавата в хладилник, за да стегне блатът.

В съд загрейте кондензираното мляко, добавете кокосовото и разтопения бял шоколад.

Разбийте сметаната на крем и след като охладите млечно-шоколадовата смес, я прибавете на три пъти при непрекъснато бъркане, за да се усвои.

Разбъркайте и добавете желатина, разтворен по указания на пакета начин.

Оставете суфлето леко да се желира и добавете нарязаните на малки парченца бадеми.

Изсипете суфлето върху блата.

Оставете кокосовата торта да се стегне за 5-6 часа/ това е минималното време, може да се държи цяла нощ/.

Отстранете внимателно ринга /помогнете си със затоплен нож, минавайки по периферията/.

Декорирайте с кокосови стърготини страните и горната част. Украсете по желание.

Тортата Рафаело е по идея от интернет.

Вкусна Рафаело суфле торта без печене с дебел слой от нежно кокосово суфле с бадеми.

Тази торта определено няма да ви остави безразлични!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: