Торта Маркиза без печене

Торта Маркиза без печене
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
15/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Торта Маркиза, която няма нужда от печене, само от някой, който да си хапне"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бишкоти - 300 г
  • Крем 1
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 120 г
  • яйца - 4 бр.
  • какао - 50г.
  • захар - 60 г
  • вода - 100 мл
  • ром - 2 с.л.
  • Крем 2
  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 4 бр.
  • брашно - 60 г
  • захар - 75 г
  • ванилия - 1 п.
  • За глазурата
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 250 г
  • прясно мляко - за потапяне на бишкотите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на първия крем:

Разбийте маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавете един по един жълтъците.

Сварете до сгъстяване трите супени лъжици с какаото и водата /6 с.л./ и след като охладите, смесете с масления крем. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към сместа заедно с рома.

Приготвяне на втория крем:

Размесете добре млякото, жълтъците, захарта и брашното. Добавете ванилията.

Сложете съда на водна баня и варете до сгъстяване.

Приготвяне на глазурата:

Разбийте белтъците на сняг и добавете захарта на порции.

Продължете разбиването до получаване на гъста бяла смес.

Подреждане на тортата Маркиза

Потапяйте предварително бишкотите за кратко в хладко прясно мляко.

Застелете тортена форма с подвижен ринга с домакинска хартия.

Наредете ред бишкоти, залейте с крем, след това пак бишкоти и пак крем.

Завършете Маркизата с бишкоти.

Оставете бишкотената торта да престои 24э часа.

Залейте с втория крем отгоре, намажете страните, като внимателно сте отстранили ринга.

Оформете тортата с бишкоти отстрани.

Полейте торта Маркиза без печене с глазурата и оставете отново за около 2-3 часа на студена, след което нарежете и поднесете.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: