Начин на приготвяне
Приготвяне на първия крем:
Разбийте маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавете един по един жълтъците.
Сварете до сгъстяване трите супени лъжици с какаото и водата /6 с.л./ и след като охладите, смесете с масления крем. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към сместа заедно с рома.
Приготвяне на втория крем:
Размесете добре млякото, жълтъците, захарта и брашното. Добавете ванилията.
Сложете съда на водна баня и варете до сгъстяване.
Приготвяне на глазурата:
Разбийте белтъците на сняг и добавете захарта на порции.
Продължете разбиването до получаване на гъста бяла смес.
Подреждане на тортата Маркиза
Потапяйте предварително бишкотите за кратко в хладко прясно мляко.
Застелете тортена форма с подвижен ринга с домакинска хартия.
Наредете ред бишкоти, залейте с крем, след това пак бишкоти и пак крем.
Завършете Маркизата с бишкоти.
Оставете бишкотената торта да престои 24э часа.
Залейте с втория крем отгоре, намажете страните, като внимателно сте отстранили ринга.
Оформете тортата с бишкоти отстрани.
Полейте торта Маркиза без печене с глазурата и оставете отново за около 2-3 часа на студена, след което нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!