Торта Маркиза

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Торта Маркиза1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • бишкоти - 500 г
  • ликьор - 200 мл по избор
  • сироп - 200 г от сладко
  • масло - 150 г
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • каймак - 250 г или заквасена сметана
  • шоколад - 50 г
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете форма и леко я намазнете. Подредете бишкотите по дъното и стените ѝ. Напоете ги с ликьор и ги намажете с шоколадовия крем, който се приготвя от разбитото масло, пудрата захар, жълтъците и стопения шоколад.

Отново се подрежда ред бишкоти, които се напояват с ликьор, пак бишкоти, но без да се напояват. Намажете тортата отгоре и отстрани с каймак или подсладена сметана - заквасена или разбита течна. Може да направите украсата с шприц.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валентин
Валентин
Много тъпа рецепта.
Течност се дава в грамажи.
2 яйца а накрая се ползват 2 жълтъка с белтъците какво правим?
Ванилията къде се слага?
Шоколадовият крем с тези сурови жълтъци ли се прави?
Защо изобщо си правите труда да качвате толкова некадърно написани рецепти?
21.11.2015 19:15
1