Начин на приготвяне
Пригответе крема, като разбиете сладкарската сметана на гъст крем с помощта на миксер.
Добавете заквасената сметана и бъркайте до еднородност.
Направете карамеления сос, като разтопите захарта с 3 с.л. вода. След като захарта започне да се карамелизира /на бавен огън/, добавете маслото и сметаната и бъркайте до еднородност. Оставете карамела да се охлади.
Обелете портокалите и нарежете корите на тънки лентички.
Сварете ги във вода / сменете водата 2-3 пъти и повторете/. Подсушете портокаловите корички с домакинска хартия и ги оваляйте в кристална захар.
Наредете карамелената торта: поставете първия блат, поръсете със сок от портокал, нанесете от крема, поръсете с нарязани орехи и портокалови корички. Редете така и втория плст.
Третия блат поръсете с портокалов сок и намажете обилно с крем от всички страни. Оформете и загладете.
Полейте с охладения карамелен сос.
Гарнирайте с портокалови корички и ситно накълцани печени орехови ядки.
Оставете портокаловата торта 2-3 часа, за да се стегне.
Нарежете и поднесете лесната торта с карамелена заливка и портокалов аромат.
Вкусно!