Бобена салата с киноа и магданоз

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
933
5k
4k
1k
5
15/02/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • боб - 2/3 ч.ч. сварен (шарен)
  • киноа - ½ к.ч.
  • вода - 1 к.ч. за сваряване на киноата
  • грах - 3 с.л. от буркан
  • яйца - 1 - 2 бр. варени
  • мащерка - 1 стрък прясна (готварска)
  • пресен лук - 1 шепа нарязан
  • магданоз - 1/3 ч.ч. нарязан
  • рукола - 1 с.л. нарязана (по желание)
  • хималайска сол - около ½ ч.л. на вкус
  • шарлан - 2 - 3 с.л. нерафинирано слънчогледово масло
  • оцет балсамико - около 1 с.л. (бяла балсамова подправка)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме предварително шарения боб и киноата по отделно и след като са готови и вече изстинали, ги смесваме в голяма купа за салата.

Измиваме и нарязваме на ситно магданоз, пресен лук, рукола (по желание) и готварска прясна мащерка.

Добавяме ги към варивата заедно с варените яйца (нарязани на парченца) и грах от буркан.

Подправяме салатата с хималайска сол, шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и оцет Балсамико (бяла балсамова подправка) и разбъркваме всичко заедно.

И бобената салата е готова!

Засищаща салата с киноа и шарен боб, богата на разнообразни вкусове!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар