Начин на приготвяне
Открих тези изкусителни крехки пържени сладки за първи път в нашия супермаркет в трите карнавални дни от 14 февруари. Това е най-женският карнавал и затова се наричат и сърдечни сладки!
По някакъв начин веднага се влюбих във вида на тези тънки малки бисквитки. След това разбрах, че тези тънки листа от тесто, всъщност идват от Швейцария или Базел и са неизменна част от карнавалния сезон.
Приготвих тези сладки бисквитки в допълнение към моите берлини (понички). И трябва да кажа, усилията си заслужаваха. Формата е по ваше желание. Аз избрах кръгла, каквито са швейцарските и базелските сладки.
Тестото се състои основно от яйца, сметана и брашно. Ароматите са ванилия или лимонова кора и канела, който какво си хареса.
За тестото разбъркайте яйцата, захарта, ваниловата захар и солта в купа с бъркалката, докато получите хубава, еднородна смес.
Смесете яйцата, захарта, маслото и сметаната до хомогенна маса. След това на няколко пъти добавете брашното в яйчената смес, така че да се образува гладко тесто.
Увийте тестото в прозрачно фолио и поставете в хладилника за един час.
Междувременно загрейте мазнината в тенджера до приблизително 175 ° C.
След времето за охлаждане извадете тестото от хладилника и разделете парчета с размер на орех. Сега разточете това много тънко с точилката. Използвах машината си за тестени изделия, за да разточа тестото, така че разточването беше направено бързо.
Разточените парчета тесто вече могат да бъдат изрязани кръгли за по-добър вид. Можете разбира се да ги направите тези хрупкави бисквити каквато форма искате!
Сега внимателно поставете две от тънките кръгчета с тесто в мазнината и притиснете с дървена лъжица.
Когато маслото спре да бълбука, обърнете бисквитата и изпържете другата страна до златисто.
След пърженето ги поставете върху кухненска хартия и поръсете с пудра захар, след като изстинат пържените сладки.
Съвет:
Единствените трудности тук са да разточите тестото наистина достатъчно тънко, така че парчетата да станат много хрупкави и буквално да се разпаднат.
Второ - трябва да внимавате с мазнината, да не е прекалено гореща. Първоначално някои парчета от тесто изгорих! След няколко опита обаче разбрах.
Между другото, сърдечните сладки се втвърдяват малко след пържене, така че да станат още по-хрупкави. Поднесете ги на вашата любима компания. Непременно опитайте тази февруарска класика, която се хапва само три дни от 14 февруари и се подарява между жените за празниците. Хапваме ги с чашка кафе, а защо не и ликьор!